Tidningar & Tidskrifter

Pressreader

Läs tusentals tidningar och tidskrifter från hela världen i din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Så här gör du för att använda Pressreader.

Dagstidningar

På biblioteket i Tyresö centrum finns ett stort antal tidningar att läsa på plats i biblioteket.
På biblioteket i Strand och Trollbäcken kan du läsa Svenska dagbladet och Dagens nyheter.
Alla tidningar sparas en vecka, de går inte att låna hem.
 

 • Dagens industri
 • Dagens nyheter
 • Dala-Demokraten
 • Barometern Oskarsmahmn
 • Borås tidning
 • Eskilstuna-kuriren
 • Gefle dagblad
 • Gotlands tidningar
 • Göteborgs-posten
 • Hudiksvalls tidning
 • Länstidningen Östersund
 • Nerikes allehanda
 • Norran
 • NSD
 • Nya Wermlands-tidningen
 • Norrtelje tidning
 • Smålandsposten
 • Svenska dagbladet
 • Sydsvenska dagbladet
 • Sundsvalls tidning
 • Tidningen Ångermanland
 • Upsala nya tidning
 • Vasabladet
 • Vestmanlands läns tidning
 • Västerbottens-kuriren
 • Östgötha correspondenten

Tidskrifter

Tidskrifter sparas föregående år och alla utom senaste numret kan lånas hem. Lånetiden är 2 veckor.
 

8 sidor - Lättlästa nyheter
Lättläst tidning med in- och utrikesnyheter, sport, kultur m.m. Artiklarna är korta och skrivna på lättförståelig svenska och stilen är något större än normalt. 8 sidor är partipolitiskt neutral och saknar annonser. En bilaga varje månad med fördjupning i något aktuellt ämne. Avsedd för alla som av olika anledningar har svårt att läsa en vanlig dagstidning.

Aktiv träning
En träningstidning för män som vill ha en hälsosam och aktiv livsstil.

Allers trädgård
I trädgårdstidningen Allers trädgård hittar du allt från de roligaste trädgårdsnyheterna till praktiska artiklar om växthus, odling, trädgårdsredskap och utemöbler.
 
Allt i hemmet
Tidningen visar trenderna, de mest inspirerande hemma-hos-reportagen, möblerna, idéerna och shoppingtipsen. Tidningen ger också smarta lösningar som ger mer plats över till allt som gör hemmet glimrande snyggt och trivsamt.
 
Allt om Hobby
Artiklar, reportage och notiser om modellbygge - tåg, bil, båt och flyg samt om allmän fordonsteknik och veteranfordon.
 
Allt om mat
Specialtidskrift om mat och vin med artiklar, reportage och recept på både vardags- och festmat. Tester, köpråd och notiser om köksredskap, porslin, glas, livsmedelsprodukter. Vänder sig till alla mat- och vinintresserade. Informativ hemsida. Ingen inloggning krävs. Omfattande receptarkiv med olika sökmöjligheter.
 
Allt om trädgård
En trädgårdstidning som ger både inspiration och handfasta råd. Tidningen ger tips och idéer inom allt som hör det gröna livet till - planering, färgsammansättning, trädgårdsdesign.
 
Amelia
En livsstilstidning för kvinnor som vill förbättra sitt liv. Tonvikten på redaktionella innehållet ligger på relationer men Amelia handlar även om arbete, resor, män, mode, skönhet, mat och kvinnors situation i Sverige. Amelia vill vara kvinnors tändstift och hjälpa kvinnor förverkliga sina drömmar i vardagen.
 
Antik & auktion
Tidskrift om antikviteter, konst och kuriosa.
 
Arkitektur
Arkitektur grundades 1901 och presenterar, kommenterar och analyserar nyheter och nya trender inom arkitekturen. Tonvikten ligger på den svenska arkitekturen men tidskriften gör även internationella utblickar.
 
Axess
Tidskriften Axess är delaktig i Ax:son Johnsonstiftelsens satsning på att sprida forskningsresultat och främja ett närmande mellan forskning, samhälle och näringsliv. Tidskriftens tonvikt ligger på artiklar inom humaniora och samhällsvetenskap. Vänder sig till "den stora grupp av läsare och reflekterande människor som finns inom alla samhällsgrupper".

Bilsport
Landets populäraste motortidning för bilentusiaster i alla åldrar. Tidningen för alla som gillar stylade och trimmade bilar med effekt, prestanda och utseende utöver det vanliga. I Bilsport möter du människorna bakom bilarna. Tidningen innehåller reportage från bilträffar och mässor, köpråd, motorsportnyheter och landets mest rekommenderade begagnatmarknad för entusiastbilar.

Bonnier PC-tidningen
Nyheter, tester och råd kring datorer, datorutrustning och mjukvara. Även artiklar om mobiltelefoner och digitalkameror.

Båtnytt
Segel- och motorbåtstidskrift med tonvikt på tester av nya och begagnade båtar, färdmål, navigation, nyheter och teknik.

ETC
Tidskrift med inrikting på undersökande journalistik och bildrepotage.

Expo
Tidskriften Expo granskar, bevakar och berättar om den organiserade intoleransen och dess konsekvenser. I Sverige och i världen. Läs om personerna som hatar och de som drabbas, om organisationerna som växer och de som håller sig i skuggorna, om myter och om sanningar.

Femina
Innehåller artiklar och reportage om mode, skönhet, inredning, trädgårdsskötsel och matrecept. Intervjuer med aktuella personer och reportage för kropp och själ.
 
Filter
Filter är en reportagetidning. Varje nummer handlar om människorna, idéerna och berättelserna som färgar och formar Sverige de kommande två månaderna. Istället för att summera vad som har hänt, skriver Filter om vad som skall hända bl.a. kring böcker, skivor och filmer.
 
Fiskejournalen
Innehåller artiklar, reportage, debatt , nyheter inom fiske, fiskeutrustning, miljövård och fångstmetoder samt information från Sveriges Sportfiske- och Fiskerivårdsförbund.
 
Flygrevyn
Flygrevyn är oberoende från alla organisationer men har ett samarbete med Svenskt Flyg, KSAK, Frivilliga Flygkåren FFK och med Svenska Flygsportsförbundet, FSF. Täcker alla intresseområden inom flygvärlden. Innehåller artiklar om flygplansmodeller, pilotyrket och nyheter.
 
Fokus
Fokus, Sveriges nyhetsmagasin, med uppdrag att varje fredag gå bortom den snabba nyhetsrapporteringen, ge nya perspektiv och ge den fulla och välillustrerade bakgrunden till de viktiga samhällsfenomenen. Fokus hjälper till att hålla koll på vad som händer och varför. Tidningen innehåller nyheter, fördjupade analyser och reportage inom politik, vetenskap, ekonomi, kultur och livsstil från Sverige och världen.
  
Forskning & framsteg

Populärvetenskaplig tidskrift som i lättlästa artiklar informerar om all slags forskning med tonvikt på naturvetenskap, medicin, teknik, historia och arkeologi.

Fotografen
Tidskrift för fotografi och fotografisk teknik med kamera- och objektivtester, bild- och fotografpresentationer.
 
Friluftsliv i alla väder
Tidskrift med tester av utrustning, artiklar om friluftsliv i alla tänkbara former, reportage om natur och friluftsliv, idéer och tips om utrustning och utflyktsmål.

Gård & torp
En tidskrift om att rusta, vårda och inreda äldre hus. Djupgående reportage med utförliga beskrivningar och tips både om hela upprustningsprojekt och byggnads- och inredningsdetaljer och relaterade ämnen. Rikt illustrerad i färg.
 
Gör det själv
Specialtidskrift för gör-det-självare med praktiska tips och idéer om heminredning, reparationer, husbygge, tillverkning av möbler och heminredningsdetaljer, verktyg och material. Marknadsöversikter och tester av verktyg, byggnadsartiklar, trädgårdsredskap och vitvaror.

Hem och antik
Hem & Antik är en tidning för den som tycker om att inreda i gammal stil. Här finns artiklar, tips och råd om både antikt och nytillverkat. Rikt illustrerad i färg.
 
Hemslöjden
Behandlar alla former av slöjd, hantverk och konsthantverk i reportage och kulturhistoriska artiklar, krönikor, aktuell debatt och tips på saker att göra själv.
 
Hus & hem
Tidskrift för villa- och fritidshusägare som vill ha inspiration, råd, tips och gör-det-själv-beskrivningar för hus, hem och trädgård.

Husbil & Husvagn
Tester av flera olika husbilar och husvagnar. Guide till spännande resmål och upplevelser i Sverige, Norden och Europa. I Husbil & Husvagn hittar du alltid en trevlig mix med allt från reseinspiration och korsord till tester och teknik!
 
Hälsa
Hälsofrämjandets tidskrift med artiklar om vegetarisk mat, giftfri odling, terapier och motion.
Finns även på biblioteket i Trollbäcken.

I form
Specialtidskrift om hälsa och motion med artiklar och reportage om medicin, skönhet, hudvård och kost.
  
Ica-kuriren
Behandlar i artiklar och notiser främst mat och hushåll, heminredning, kläder och liknande, ofta i form av konsumentupplysning.
 
Illustrerad vetenskap
Information om de senaste forskningsrönen inom områden som teknik, kommunikation, rymdforskning, medicin, psykologi, biologi och arkeologi. Denna populärvetenskaplig tidskrift vill ge en bild av hur dagens vetenskapliga framsteg kommer att förändra och prägla vårt dagliga liv i framtiden.

Jaktjournalen
En fristående, rikstäckande facktidskrift för jägare, viltvårdare och naturvänner. Innehållet sträcker sig från vetenskapliga artiklar till förströelseläsning om jakt.
 
Karavan
Karavan presenterar skönlitteratur från Asien, Afrika och Latinamerika. Innehåller både klassiska och nyutgivna verk, nyöversatta berättelser och dikter samt författarintervjuer, boktips, recensioner.
  
Land
Familjetidning med artiklar och reportage i populär form om livet på landet, landsbygds- och konsumentfrågor.

Ljud & bild
Tidskrift för ljud och bild med artiklar om och tester av radio- och TV-teknik, elektronik, datorers ljud- och bildhantering, ljudkort, skrivare och bildläsare.
 
Läs & Skriv
Tidskriften vänder sig till föräldrar med barn som har läs- och skrivsvårigheter samt till lärare, forskare och andra som är intresserade av ämnet. I artiklar och reportage behandlas läs- och skrivsvårigheter ur olika synvinklar samt förmedlas nyheter från den senaste forskningen.

Matmagasinet Vego
Vegetariska recept, inspirerande artiklar, spännande intervjuer med kända profiler, matnyttiga kostråd samt nya vegetariska produkter och mycket mer.

M magasin
M är en tidning för kvinnor som befinner sig i en ny och spännande livsfas: Mappies (Mogen Attraktiv Pionjär). Tidningen erbjuder mycket läsning om livsfrågor, hälsa och utseende.

Minnenas Journal
Minnenas Journal handlar om livet förr i tiden, om vår svenska vardagshistoria. Här står familjen, kärleken, släkten, människorna, arbetet, maten, fritiden nöjena och traditionerna i centrum. Innehåller även minnen, av filmstjärnor, artister och populära kungligheter.

Mobil
Behandlar mobil, konventionell telefoni och datakommunikation. Produktnyheter och tester, intervjuer med föregångare inom branschen, tips och användarråd.

Motorrad
Europas största motorcykeltidning. Tester, resor och kåserier.

Må bra
Hälsotidskrift med artiklar om näringsriktig kost, motion, hälsokurer, tips och råd m.m.

OJ - Orkesterjournalen
Tidskrift som presenterar svensk och utländsk jazz, från trad till acid. Reportage, nyhetsmaterial, artiklar, musikerporträtt, notiser och recensioner av nyutkomna jazzskivor.
 
Ordfront magasin
Tidskrift för litteratur och samtidsdebatt med artiklar och reportage om samtidens brännande frågor. Bland annat om mänskliga rättigheter och demokrati, om skrivandets konst och villkor samt noveller och dikter av debutanter och etablerade författare.

Ottobre Design
En specialtidskrift inom mode för barn och ungdomar. Varje nummer innehåller över 40 trendiga modeller samt fullständiga mönster och arbetsbeskrivningar.

Parnass
Allt om böcker. Behandlar litteratur från olika länder och på olika språk. Intervjuer med författare, utdrag ur böcker samt en omfattande recensionsavdelning. Tidskriften är omvänt sammanbunden med Parnass, De litterära sällskapens samarbetsnämnds tidskrift om skönlitterära klassiker, som kommer ut med temanummer om olika författare.

PC för alla
Vänder sig till såväl kunniga användare som till fullständiga noviser. Innehåller köpråd och tester, praktiska tips, spelnyheter, recensioner av multimedier m.m.

Ponton
Litterär tidskrift av och för unga. Materialet i tidningen består till lika stora delar av inskickat material och material som skapats av redaktionen. Redaktionen består av ungdomar, två redaktörer och en formgivare.

Populär historia
Tidskriften vill presentera historia på ett spännande, lättläst och informativt sätt för en bred publik. Reportage, bakgrunder och nyheter från det historiska forskningsfältet ingår. Artiklarna behandlar både internationell och svensk historia.
 
Privata affärer
Tidskrift om privatekonomiska frågor med artiklar om bankaffärer, penningplaceringar, skatteproblem och försäkringar.
 
Råd & rön
Tidskrift som vill ge enskilda konsumenter kunskap om hushållning, produkter och marknader. Tester, granskningar, jämförelser och avslöjanden.
 
Sköna hem
Sköna Hem är ett inredningsmagasin som ger inspiration och köpråd. Tidningen står stadigt på sina tre ben - trend, tradition och kvalitet.

Släkthistoriskt forum
Tidskrift med nyheter inom släktforskarvärlden, råd och tips till släktforskare, artiklar om intressanta pågående projekt och forskningsresultat. Den är även ett forum för diskussioner och har recensioner av aktuella böcker i ämnet.

Språktidningen
Språktidningen handlar om alla språk och skriver för alla som är intresserade. Den innehåller roliga reportage, bildande populärvetenskap och nyttiga språkråd. Varje nummer innehåller en stor avdelning med frågor och svar, nya ord och spaningar. Dessutom medverkar skribenter som Fredrik Lindström, Catharina Grünbaum och Jonas Hallberg.
 
Sveriges natur
Artiklar och reportage som behandlar frågor om natur och miljö ur svenskt och internationellt perspektiv.
 
Tara
Tara är en livsstils- och hälsotidning för kvinnor över 40 år. Innehåller reportage om mode, kosmetika, hälsa, motion och relationer.
 
Teatertidningen
Tidskrift för teaterintresserade, professionella såväl som amatörer och publik. Artiklar och reportage om aktuella uppsättningar i Sverige och utomlands, intervjuer med skådespelare och regissörer.
 
Teknikens värld
Teknikens Värld är en bred biltidning som testar, redovisar, upptäcker och avslöjar. Allt från små budgetbilar via begagnatbilar till supersportbilar.
 
Tåg
Tidskrift med artiklar om de moderna höghastighetstågen, järnvägarnas historia, nyheter från in- och utland, fullskale- och modelljärnvägar samt information om SJK:s möten och utfärder.
 
Vagabond
En oberoende resetidning som innehåller reportage, information, tips och nyheter. Vagabond berättar inte bara om sandstränder och soltimmar utan även om politiska, sociala och ekonomiska förhållanden i de länder som besöks.

Vego
Sveriges största tidning som är helt inriktad på vegetarisk matlagning.

Vi
Bild- och reportagetidning. Tar upp aktuella politiska, sociala, ekonomiska, samhälleliga och kulturella frågor. Heminredning, hushåll och kläder behandlas i konsumentupplysande form. Innehåller även skönlitterära bidrag och filmrecensioner.
 
Vi föräldrar
Vi Föräldrar skriver om barns behov och utveckling samt om relationer och tester av produkter för småbarnsfamiljen.

Vi läser
Vi läser är en tidning om litteratur, en "systertidning" till tidningen Vi. "För dig som älskar böcker" står det på omslaget.
 
Vår fågelvärld
Vetenskapliga och populära artiklar om fåglar, notiser, litteraturlistor och recensioner.

Utländska tidningar och tidskrifter

Anna (finska)
Innehåller populärt hållna artiklar om människor och händelser, intervjuer, mode, matrecept och TV-program. Vänder sig till och läses av kvinnor i alla åldrar.

Asharq al-awsat (arabiska)
Dagstidning

Der Spiegel (tyska)
Veckotidning med undersökande journalistik och kritiska analyser som kännetecken. Artiklar och reportage om människor, miljöer och aktuella händelser från hela världen.

Die Zeit (tyska)
Allmän veckotidning med dagstidningsinnehåll. Tabloidformat.

EPS, El País Semanal (spanska)
Veckotidning

El País Sabado y Domingo (spanska)
Dagstidning

Helsingin Sanomat (finska)
Dagstidning

Hufvudstadbladet (svenska)
Obunden, borgerligt liberal dagstidning.
 
Jeune Afrique (franska)
Fransk tidskrift med information om aktuella politiska och ekonomiska händelser i Afrika, speciellt Nordafrika och de f.d. franska kolonierna. Artiklar om politik, kultur, ekonomisk utveckling, musik, teater, film samt bokrecensioner.

Le Monde (franska)
Dagstidning på franska.

Le nouvel Observateur (franska)
Franskt nyhetsmagasin. Artiklar om politik, ekonomi, kultur. Frågespalt, läkarspalt, insändarspalt, korsord, serier.
 
New African (engelska)
Magasin som informerar om nutida afrikanskt liv i allmänhet, politik, ekonomi, sociala förhållanden, sport, musik, konst, litteratur och kultur i Afrika.

Ruoitsin Suomalainen (finska)
Finsk veckotidning av allmän karaktär. Innehåller nyheter, reportage, intervjuer. Fokus på det sverigefinska.
 
Sayidaty (arabiska)
Arabisk veckotidning som vänder sig till moderna arabiska kvinnor. Artiklar om mode, sociala frågor, hälsa, barnavård, utbildning, resor, konst, musik och litteratur.
 
Siam Rath Weekly (thailändska)
Veckotidning som innehåller artiklar om politik, samhällsdebatt, kultur, sport och ekonomi i Thailand och utomlands.
 
Sing Tao european ed. (kinesiska)
Dagstidning

 

 

Språk

Biblioteket i Tyresö centrum

Biblioteket i Tyresö centrum

Öppettider biblioteket Tyresö C

Måndag: 9.00*-19.00
Tisdag: 9.00*-19.00
Onsdag: 9.00*-19.00
Torsdag: 9.00*-19.00
Fredag: 9.00*-18.00
Lördag: 11.00-15.00
Söndag: 11.00-15.00

*Självbetjäning. Ingen personal i biblioteket 9.00-10.00
 

Biblioteket i Trollbäcken

Biblioteket i Trollbäcken

Öppettider Trollbäckens bibliotek

Måndag: 10.00-19.00
Tisdag: 10.00-17.00
Onsdag: 10.00-17.00
Torsdag: 10.00-17.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: 11.00-15.00
Söndag: STÄNGT

Meröppet-användare får tillgång till biblioteket 15 minuter efter att biblioteket har stängt fram till 21.00. Stängda dagar har biblioteket meröppet 9.00-21.00.

Biblioteket i Strand

Biblioteket i Strand

Öppettider Strandbiblioteket

Måndag: 10.00-17.00
Tisdag: 10.00-17.00
Onsdag: 10.00-19.00
Torsdag: 10.00-17.00
Fredag: 10.00-17.00
Lördag: STÄNGT
Söndag: 11.00-15.00

Meröppet-användare får tillgång till biblioteket 15 minuter efter att biblioteket har stängt fram till 21.00. Stängda dagar har biblioteket meröppet 9.00-21.00.