Pedagoger

Information till dig som arbetar som pedagog i Tyresö kommun


I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utifrån beslutet om skärpta allmänna råd i region Stockholm kan vi inte ta emot klassbesök just nu.

Det går bra att beställa temapaket, språkpaket eller färdiga boktipspåsar. Vi vill fortsätta att väcka läslust och hjälper gärna till så gott vi kan!

Eftersom vi inte kan erbjuda visningar av biblioteken just nu har vi gjort en film där vi visar barnavdelningen på våra bibliotekt. I filmen visar vi vilka böcker som finns och hur du gör för att låna dem.
 Kontakta oss i formuläret längst ner om du har några frågor.

 

Förskolan

Alla besök av grupper från förskolan ska bokas i förväg för att säkerställa kvalitet på service, arbetsmiljö och brandsäkerhet. Pedagoger som arbetar i förskolan kan låna böcker på ett speciellt bibliotekskort för förskolan. 
 
 
 
Ska ni arbeta med ett särskilt tema eller vill ni ha lästips? Beställ ett bokpaket i formuläret nedan!
 

Skolan

Tyresö biblioteks primära uppdrag är att erbjuda böcker och andra medier till kommunens barn på deras fritid. Det är skolbiblioteket som ska tillhandahålla de böcker barnen behöver för läsning under skoltid.
 
Alla besök av skolklasser ska bokas i förväg för att säkerställa kvalitet på service, arbetsmiljö och brandsäkerhet. Alla elever som vill låna böcker gör det med sina egna bibliotekskort.
 
Vi erbjuder alla som går i förskoleklass ett första pedagogiskt biblioteksbesök med möjlighet att låna sina första böcker och få ett eget bibliotekskort. Inbjudan till besök skickas ut till förskoleklasserna under vårterminen.
 
Vill du boka en tid för besök eller har du andra frågor kring vår verksamhet? Fyll i formuläret så kontaktar en av våra bibliotekarier dig.
 
Boka besök / fråga barnbibliotekarierna

Språk

Biblioteket i Tyresö centrum

Biblioteket i Tyresö centrum

Öppettider biblioteket Tyresö C

Måndag: 09:00* - 19:00
Tisdag: 09:00* - 19:00
Onsdag: 09:00* - 19:00
Torsdag: 09:00* - 19:00
Fredag: 09:00* - 18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

*Självbetjäning kl. 9-10

Biblioteket i Trollbäcken

Biblioteket i Trollbäcken

Öppettider biblioteket Trollbäcken

Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: 10:00 - 17:00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Biblioteket i Strand

Biblioteket i Strand

Öppettider biblioteket Strand

Måndag: Stängt
Tisdag: 10:00-17:00
Onsdag: Stängt
Torsdag: Stängt
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt